Πού θα φάτε καλό ψάρι;

Συνδιασμός.. γεύσης, απλότητας και απόλαυσης! Επισκεφτείτε τη βιτρίνα μας που κάνουν πασαρέλα τα ψάρια ημέρας, διαλέξτε το ψάρι της αρεσκείας σας, δώστε οδηγίες ψησίματος, κρατείστε το πιο ωραίο τραπέζι πάνω στην άμμο και το μόνο που μένει? Να έρθετε την ώρα του ηλιοβασιλέματος και να απολαύσετε το ψαράκι σας, το οποίο καταφθάνει στο πιάτο σου απευθείας από τα καΐκια της Καλύμνου και της Αστυπάλαιας και βέβαια της Νάξου! Αυτή είναι η συνταγή για χαλαρές στιγμές στο χώρο μας!

«Πατατόσπορος»…. Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνετε ότι σε αυτό το μαγαζί θα ευχαριστηθείτε την φρέσκια πατάτα Νάξου. Εκτός άλλων, η πατάτα Νάξου αποτελεί είδος που εντάσσεται στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) όπως αυτά διέπονται από τον Κανονισμό (EE) αριθ. 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Ο έλεγχος και η πιστοποίηση των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), έχει ανατεθεί στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ).

Πιο συγκεκριμένα, «ονομασία προέλευσης» αποτελεί το όνομα μιας περιοχής ή ενός συγκεκριμένου τόπου το οποίο χρησιμοποιείται για την περιγραφή ενός γεωργικού προϊόντος που κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή, του οποίου η ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται στο ιδιαίτερο γεωγραφικό περιβάλλον στο οποίο παράγεται. «Γεωγραφική ένδειξη » αποτελεί το όνομα μιας περιοχής ή ενός συγκεκριμένου τόπου το οποίο χρησιμοποιείται για την περιγραφή ενός γεωργικού προϊόντος που κατάγεται από την εν λόγω περιοχή του οποίου η συγκεκριμένη ποιότητα αποδίδεται στην εν λόγω γεωγραφική καταγωγή στην οποία και οριοθετείται.
Τη δεδομένη στιγμή, η πατάτα Νάξου, εντάσσεται ως ένα από τα 14 προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).

Στα highlights του μενού

Ξεχωρίζουν το χταπόδι στη σχάρα, το σαλατούρι, η σουπιά ‘χήρα’ η αστακομακαρονάδα, και βέβαια η μοναδική κακαβιά μας! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ως ορεκτικό τους σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες μας, καθώς και την πατατοσαλάτα μας! Όστρακα και εξεζητημένες θαλασσινές συνταγές, η πρόταση μας για τους πιο τολμηρούς, που δεν διστάζουν να ανακαλύψουν νέες γεύσεις.

..Επιλογές για λάτρεις του ψαριού, χορτοφάγους, κρεατοφάγους αλλά και για παιδιά, που δεν θα σας αφήσουν ούτε νηστικό ούτε παραπονεμένο! Ντόπια κρέατα Νάξου και κηπευτικά που καλλιεργούνται από μας στον κήπο μας, ακριβώς πίσω από το μαγαζί μας. Ένας κατάλογος γεμάτος φαντασία και μεράκι ο οποίος θα απογειώσει τα πιρούνια σας, σε ένα οικείο περιβάλλον ιδανικό για τσιμπούσια. Τα καραφάκια ντόπιου ρακί, ούζου και κρασιού, που δεν βρίσκετε εύκολα θα σας δώσουν αυτή την αίσθηση της ξενοιασιάς, και θα διώξουν ότι στρες έχει μείνει, ερχόμενοι από τις μεγαλουπόλεις. Η χρονομηχανή που θα σας ταξιδέψει σε αλλοτινές εποχές, όπου η αυθεντικότητα ήταν καθημερινή και η υπερβολή απούσα.. Ο «Πατατόσπορος» έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του σε θέματα ποιότητας, γεύσης και συνέπειας. Περιμένουμε όμως και τις δικές σας εντυπώσεις….